Informujemy, iż rozpoczynają się kursy zawodowe: „Kucharz z obsługą imprez okolicznościowych”, „Profesjonalny Handlowiec z obsługą kas fiskalnych”, „Pracownik biurowy z elementami kadr i płac”.
O terminach zajęć Uczestnicy Projektu zostali poinformowani telefonicznie.
Poniżej zamieszczamy harmonogramy.
HARMONOGRAM KURSU
Kucharz z obsługą imprez okolicznościowych
TERMIN: 29.11.2017-22.12.2017
MIEJSCE: Pizzeria, Bar gastronomiczny „Kufelek”, ul. Jastrzębska 13, 26-500 Szydłowiec
Lp. |
Data |
Godziny zajęć |
Tematyka zajęć |
Liczba godzin teorii |
Liczba godzin praktyki |
1. |
29.11.2017 |
08.00-14.40 |
BHP i minimum sanitarne |
8 |
0 |
2. |
30.11.2017 |
09.00-15.40 |
BHP i minimum sanitarne Podstawy żywienia człowieka |
8 |
0
|
3. |
02.12.2017 |
09.00-15.40 |
Podstawy żywienia człowieka Podstawowe zasady znakowania żywności |
8 |
0 |
4. |
04.12.2017 |
09.00-15.40 |
Podstawy żywienia człowieka , zasady zdrowego żywienia |
8 |
0 |
5. |
05.12.2017 |
09.00-15.40 |
Wartość energetyczna produktów Charakterystyka procesów technologicznych |
8 |
0 |
6. |
06.12.2017 |
09.00-15.40 |
Ocena towaroznawcza owoców warzyw, ziemniaków i grzybów mleka, jaj, mięsa Planowanie i rozliczanie produkcji |
8 |
0 |
7. |
07.12.2017 |
09.00-15.40 |
Techniki sporządzania zup i sosów Techniki sporządzania potraw z mleka, sera i jaj, potraw z kasz i ziemniaków Techniki sporządzania surówek i sałatek, potraw mącznych, Techniki sporządzania deserów Sporządzanie potraw kuchni obcych narodów |
8 |
0 |
8. |
08.12.2017 |
09.00-15.40 |
Sporządzanie potraw dietetycznych Kuchnia Molekularna – podstawy Podstawy obsługi barmańsko-kelnerskiej Organizacja przyjęć okolicznościowych - teoria |
8 |
0 |
9. |
09.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Podstawy żywienia człowieka, zasady zdrowego żywienia Wartość energetyczna produktów Ocena towaroznawcza owoców, warzywa, ziemniaków i grzybów, mleka, jaj, mięsa |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
10. |
11.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Podstawowe zasady znakowania żywności Podstawy żywienia człowieka, zasady zdrowego żywienia Planowanie i rozliczanie produkcji Techniki sporządzania sosów |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
11. |
12.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Techniki sporządzania zup |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
12. |
13.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Techniki sporządzania potraw z mleka, sera i jaj |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
13. |
14.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Techniki sporządzania potraw z kasz i ziemniaków |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
14. |
15.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Techniki sporządzania surówek i sałatek |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
15. |
6.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Techniki sporządzania potraw mącznych |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
16. |
18.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Techniki sporządzania deserów |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
17. |
9.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Sporządzanie potraw kuchni obcych narodów |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
18. |
20.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Sporządzanie potraw dietetycznych |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
19. |
1.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Kuchnia Molekularna – podstawy Podstawy obsługi barmańsko-kelnerskiej |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
20. |
22.12.2017 |
07.00-15.00 I gr. |
Podstawy obsługi barmańsko-kelnerskiej Organizacja przyjęć okolicznościowych - sztuka podawania posiłków - zasady obsługi przyjęć - zasady obsługi klienta - przygotowanie wystroju Sali oraz stołów |
0 |
8 |
10.00-18.00 II gr. |
|||||
Razem 160 |
64 |
96 |
HARMONOGRAM KURSU
Profesjonalny handlowiec z obsługą kas fiskalnych
TERMIN: 30.11.2017-30.12.2017
MIEJSCE: Wola Lipieniecka Duża 6, 26-502 Jastrząb
Lp. |
Data |
Godziny zajęć |
Tematyka zajęć |
Liczba godzin teorii |
Liczba godzin praktyki |
1. |
30.11.2017 |
08.00-16.00 |
Obsługa kasy fiskalnej |
0 |
8 |
2. |
01.12.2017 |
08.00-16.00 |
Obsługa kasy fiskalnej |
0 |
8 |
3. |
04.12.2017 |
08.00-16.00 |
Obsługa kasy fiskalnej |
0 |
8 |
4. |
05.12.2017 |
08.00-14.40 |
Przygotowanie do sprzedaży |
8 |
0 |
5. |
06.12.2017 |
08.00-14.40 |
Nawiązywanie kontaktów handlowych |
8 |
0 |
6. |
07.12.2017 |
08.00-14.40 |
Zdobywanie zaufania klientów |
8 |
0 |
7. |
08.12.2017 |
08.00-14.40 |
Badania potrzeb klienta |
8 |
0 |
8. |
09.12.2017 |
08.00-14.40 |
Typologia klienta Prowadzenie rozmów z trudnymi klientami |
8 |
0 |
9. |
11.12.2017 |
08.00-16.00 |
Prowadzenie potrzeb z trudnymi klientami Zadawanie właściwych pytań |
0 |
8 |
10. |
13.12.2017 |
07.30-15.30 |
Obsługa systemu handlowego SUBIEKT GT |
0 |
8 |
11. |
14.12.2017 |
07.30-15.30 |
Obsługa systemu handlowego SUBIEKT GT |
0 |
8 |
12. |
15.12.2017 |
08.00-16.00 |
Obsługa systemu handlowego SUBIEKT GT |
0 |
8 |
13. |
16.12.2017 |
08.00-16.00 |
Mowa ciała w kontaktach handlowych |
0 |
8 |
14. |
18.12.2017 |
08.00-16.00 |
Aktywne słuchanie Techniki sprzedaży |
0 |
8 |
15. |
19.12.2017 |
08.00-16.00 |
Techniki sprzedaży Techniki negocjacji |
0 |
8 |
16. |
20.12.2017 |
08.00-14.40 |
Metody zamykania sprzedaży |
8 |
0 |
17. |
27.12.2017 |
08.00-16.00 |
Obsługa systemu handlowego SUBIEKT GT |
0 |
8 |
18. |
28.12.2017 |
08.00-14.40 |
Finalizowanie sprzedaży Skuteczne prezentowanie ofert handlowych |
8 |
0 |
19. |
29.12.2017 |
08.00-16.00 |
Skuteczne prezentowanie ofert handlowych |
0 |
8 |
20. |
30.12.2017 |
08.00-16.00 |
Podsumowanie rozmowy sprzedażowej |
0 |
8 |
Razem 160 |
56 |
104 |
HARMONOGRAM KURSU
Pracownik biurowy z elementami kadr i płac
TERMIN: 01.12.2017-30.12.2017
MIEJSCE: ul. 1905 Roku 21, 26-600 Radom
Lp. |
Data |
Godziny zajęć |
Tematyka zajęć |
Liczba godzin teorii |
Liczba godzin praktyki |
1. |
01.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS Excel |
0 |
8 |
2. |
02.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS Excel |
0 |
8 |
3. |
05.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS Excel |
0 |
8 |
4. |
06.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS PowerPoint |
0 |
8 |
5. |
07.12.2017 |
12.30-17.30 |
Organizacja pracy biura Przepływ informacji w zarządzeniu biurem |
6 |
0 |
6. |
08.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS PowerPoint |
0 |
8 |
7. |
09.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS PowerPoint |
0 |
8 |
8. |
12.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS Word |
0 |
8 |
9. |
13.12.2017 |
08.00-16.00 |
MS Word |
0 |
8 |
10. |
14.12.2017 |
12.30-17.30 |
Informacja, jako podstawa podjęcia decyzji Warunki skuteczności informacji. |
6 |
0 |
11. |
15.12.2017 |
08.00-14.40 |
Płace, ZUS |
8 |
0 |
12. |
16.12.2017 |
08.00-14.40 |
Przekazywanie informacji Zasady efektywnej komunikacji |
8 |
0 |
13. |
17.12.2017 |
08.00-12.15 |
Organizacja i zarządzanie czasem w biurze Archiwizacja dokumentacji |
5 |
0 |
14. |
18.12.2017 |
07.00-15.00 |
Program PŁATNIK |
0 |
8 |
15. |
19.12.2017 |
08.00-16.00 |
Internet |
0 |
8 |
16. |
20.12.2017 |
08.00-16.00 |
Internet |
0 |
8 |
17. |
21.12.2017 |
12.05-18.00 |
Zasady prowadzenia akt osobowych Obsługa urządzeń biurowych (ksero, skaner, faks) |
7 |
0 |
18. |
27.12.2017 |
08.00-14.40 |
Prawo pracy |
8 |
0 |
19. |
28.12.2017 |
07.00-15.00 |
Program PŁATNIK |
0 |
8 |
20. |
29.12.2017 |
07.00-15.00 |
Program PŁATNIK |
0 |
8 |
21. |
30.12.2017 |
08.00-16.00 |
Program PŁATNIK |
0 |
8 |
Razem 160 |
48 |
112 |